Από το Blogger.

Φασιστικό κατάλοιπο του Μεταξά οι παρελάσεις; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

http://www.greekalert.com/2007/10/blog-post_25.html



περί παρελάσεων...

Στο http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html

θα βρείτε την ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ...
κάντε ένα κόπο και ψάξτε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της 25 Μαρτίου 1921 (επί Βενιζέλου)
και θα δείτε:




προσέξτε τι γράφει κάτω αριστερά!!!
Από της 3ης απογευματινής ώρας ήρχισαν παρελάσεις των μαθητών και μαθητριών...

το είδατε;
αφού το είδατε...κρατήστε το για απάντηση στα ψευτοεπιχειρήματα κάποιων


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
και βέβαια έχει δικαίωμα η μειοψηφία και η κάθε μειοψηφία στο να έχει λόγο και γνώμη
αλλά δεν έχει δικαίωμα να μας την επιβάλει!!!
και δυστυχώς για αυτούς, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού επιθυμούσε και επιθυμεί να τιμούμε με παρελάσεις τους αγώνες των προγόνων μας. Πλειοψηφία που προέρχεται από όλους τους πολιτικούς χώρους!



Read more...

ΚΚΕ και φοιτητική μέριμνα

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Με τη γνωστή τακτική του, το ΚΚΕ στρατολογεί φοιτητές με "λαϊκά" συνθήματα, με αυτό της φοιτητικής μέριμνας να ακούγεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Πώς κατάφερε το ΚΚΕ να μετατρέψει τη φοιτητική μέριμνα σε φτηνό σύνθημα; Μα φυσικά με την απαίτηση να δοθούν τα πάντα δωρεάν στους οπαδούς του:

"Κανένας σπουδαστής να μην ξεσπιτωθεί, να μην πληρώσει ενοίκιο στην εστία. Επιδότηση για κάθε φοιτητή που δεν μπορεί να στεγαστεί και να σιτιστεί από τις φοιτητικές εστίες με 600 ευρώ στις οικογένειες ανέργων και γενικά για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 40.000 ευρώ."


Με άλλα λόγια, το ΚΚΕ κάνει ένα λογικό άλμα από τις οικογένειες ανέργων στις οικογένειες με εισόδημα 40.000 ευρώ ετησίως. Θα μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα να αναρωτηθεί πως γίνεται ένα εισόδημα των 40.000 ευρώ να θεωρείται "φτωχό", σε μία εποχή που το εισόδημα των 20.000 ευρώ θεωρείται πλέον "καλό".

Η κατάληψη δωματίων στις φοιτητικές εστίες από μη δικαιούχους δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο. Εμφανίστηκε στα μεταπολιτευτικά χρόνια, στα πλαίσια του "φοιτητικού κινήματος", για να κορυφωθεί στα χρόνια του παπανδρεισμού και να παγιωθεί στη συνέχεια ως πάγιο "δικαίωμα" της αριστεράς. Άλλωστε πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου με τις ευλογίες της Αριστεράς οι φοιτητές κάνουν δωρεάν διακοπές χάρη στις καταλήψεις των καταλυμάτων.

Εκείνο όμως που έρχεται να προστεθεί στις γελοίες αριστεριστικές διεκδικήσεις είναι η κριτική στη φοιτητική μέριμνα άλλων χωρών, όπως πάλι εκφράστηκε από το ΚΚΕ:

"Ενα απ' αυτά τα «Κέντρα», το «Mediterranean College», διαφημίζει τα «μεταπτυχιακά» του που πουλάει σε συνεργασία με «το Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby». Και παράλληλα, διαφημίζει ότι εξασφαλίζει φοιτητική στέγη στους φοιτητές από την επαρχία! Διαβάζοντας κανείς πιο προσεκτικά καταλαβαίνει ότι πρόκειται για 10 διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία που οι φοιτητές μπορούν να τα... νοικιάσουν! Κι αυτό το ονομάζουν «φοιτητική εστία»...

Εμείς, επειδή δεν κοροϊδεύουμε τους γονείς, όπως κάνει η κυβέρνηση, θα επαναλάβουμε: Οι κολεγιάρχες είναι επιχειρηματίες που με εμπορική συμφωνία πουλάνε έναν τίτλο δημόσιου ή ιδιωτικού πανεπιστημίου του εξωτερικού και τώρα άρχισαν να πουλούν και... «φοιτητική μέριμνα»."


Μεταπτυχιακά πουλάνε και τα Ελληνικά κρατικά ιδρύματα, και αυτό έχει γίνει αφορμή για κάποιες πολύ επιθετικές τακτικές πωλήσεων, γεγονός που φαίνεται να διαφεύγει του ΚΚΕ. Η κριτική όμως στο θέμα της φοιτητικής μέριμνας του κολλεγίου δείχνει πόσο οπισθοδρομική είναι η Αριστερά στο σύνολό της.

Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, τα πανεπιστήμια φροντίζουν να εξασφαλίζουν με κάποιον τρόπο την ομαλή διαβίωση των φοιτητών τους, είτε σε συγκροτήματα δωματίων είτε σε καταλύματα εκτός φοιτητικής εστίας. Και αυτό δεν έχει το χαρακτήρα της αδιακρίτως δωρεάν παροχής, αλλά συμπεριλαμβάνεται στα έξοδα που ένας φοιτητής πρέπει να υπολογίσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σίτιση των φοιτητών, που κοστίζει ένα κλάσμα του γεύματος σε ένα εστιατόριο αλλά δεν είναι δωρεάν, καθώς πρέπει να καλυφθεί το αντίστοιχο κόστος.

Η αδιάκριτη παροχή δωρεάν στέγασης στους φοιτητές που απαιτεί το ΚΚΕ αποτελεί ένα από τα πλέον λαϊκίστικα συνθήματα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως στα κομμουνιστικά κράτη οι φοιτητές ήταν υποχρεωμένοι να περνούν τις διακοπές τους δουλεύοντας στα χωράφια προκειμένου να πληρώσουν στο κράτος τα έξοδα των σπουδών τους.

http://educationingr.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

Read more...

Θες να κάνεις ΈΝΣΤΑΣΗ στην ΑΣΠΑΙΤΕ;

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΛΗΡΩΣΕ 30 ΕΥΡΩ!!!!


Μια απίστευτη αθλιότητα συμβαίνει στην πρώην ΣΕΛΕΤΕ, στα προγράμματα ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ τόσο του ΕΠΠΑΙΚ όσο και του ΠΕΣΥΠ

http://www.aspete.gr/enimerotiko.doc


ΑΣΠΑΙΤΕ

ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

A. ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΠΑΙΚ / ΠΕΣΥΠ

Πιθανή έναρξη λειτουργίας Προγραμμάτων: Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010.

Για τις εγγραφές θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

B. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΠΑΙΚ / ΠΕΣΥΠ

Υποψήφιος που πήρε μέρος στην επιλογή για την εισαγωγή του στο ΕΠΠΑΙΚ ή το ΠΕΣΥΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 και μόνον στην περίπτωση που έχει αποκλειστεί ή είναι μη εισαγόμενος, μπορεί να υποβάλει ένσταση κατά των αποτελεσμάτων σε σχέση με την δική του αξιολόγηση μέχρι την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010.

Το Έντυπο Ένστασης (ΕΠΠΑΙΚ ή ΠΕΣΥΠ), το οποίο είναι διαθέσιμο στην Ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ, με συνημμένη Απόδειξη Τραπεζικής Κατάθεσης ποσού τριάντα (30) ευρώ στο Λογαριασμό της ΑΣΠΑΙΤΕ Εθνικής Τράπεζας 154/54501287, με την ένδειξη Ένσταση – ΕΠΠΑΙΚ / ΠΕΣΥΠ, αποστέλλεται συμπληρωμένο με συστημένη επιστολή και μόνο στη Γραμματεία του Γενικού Τμήματος Παιδαγωγικών Μαθημάτων (Σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη», Μαρούσι, ΤΚ 14121)

Read more...

Hellenic American University

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Το Hellenic American University επέδειξε μία ιδιαίτερα έντιμη στάση στο θέμα των αιτιάσεων των χωροφυλάκων της Διαμαντοπούλου. Αρνήθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων αντίστοιχων ιδρυμάτων, τα οποία έσπευσαν να δημιουργήσουν συνεργασίες με όποιο ευρωπαικό ίδρυμα βρήκαν πρόχειρο, αρνήθηκε τον υποβιβασμό του από τη διεφθαρμένη Ελληνική πολιτεία, και αρνήθηκε τη μετονομασία του σύμφωνα με τα κέφια της Διαμαντοπούλου.

Βέβαια, το Hellenic American University δημιούργησε επίσης μία πολύ καλή υποδομή που στο μέλλον θα μπορούσε να επισκιάσει πολλά τμήματα κρατικών πανεπιστημίων, και αυτό δεν είναι κάτι που θα ευχαριστούσε την κακομαθημένη παιδίσκη.

Με βαρύγδουπες δηλώσεις περί πατάξεως της ανομίας, η Διαμαντοπούλου διέταξε ως νέα Αντουανέτα το κλείσιμο του Hellenic American University, δηλώνοντας ότι δεν την ενδιαφέρει το τι είναι νόμιμο στις ΗΠΑ. Ακριβώς εδώ όμως βρίσκεται και η ουσία της υπόθεσης: Εάν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρίζεται ως πανεπιστήμιο τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, με ποιό δικαίωμα η Ελλάδα, με τα ερειπωμένα κρατικά πανεπιστήμια όπου ανθούν οι καταλήψεις και η διαφθορά, αμφισβητεί το νομικό καθεστώς τους;

"Ωστόσο, όπως ανέφερε χθες στο «Βήμα» ο κ. Λεωνίδας Κώσκος, πρόεδρος του Ηellenic Αmerican University, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμό του κατά το παρελθόν και έχει πετύχει την αναστολή της. « Δεν είμαστε κολέγιο και νομικά δεν μπορούμε να ενταχθούμε στον νέο νόμο που ψήφισε το υπουργείο Παιδείας » δηλώνει ο ίδιος. « Είμαστε αμερικανικό πανεπιστήμιο και η λειτουργία μας υπόκειται στις αρχές του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ. Δεν μπορούμε να εμφανιστούμε με άλλο όνομαπέραν εκείνου που έχει εγκρίνει το Νιου Χαμσάιρ και δεν έχουμε καμία σχέση με τις ελληνικές επιχειρήσεις στις οποίες αναφέρεται ο νόμος του υπουργείου Παιδείας.Ο νόμος αυτός συνολικά δεν μας αφορά και υπάρχει ένα νομικό κενό στις περιπτώσεις όπως η δική μας » λέει ο κ. Κώσκος. Το εκπαιδευτήριο έχει 300 σπουδαστές και όπως δηλώνει ο κ. Κώσκος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά έως ότου λυθεί το θέμα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο."

Read more...

Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά

Στην ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά με θέμα "Εγγραφή της ΕΛΜΕ στην ΟΛΜΕ" διαβάζουμε:

"Ύστερα από επτά χρόνια και αλλεπάλληλες «διαδικασίες», δικαστικές περιπέτειες, δυσκολίες, σκοπιμότητες και κάθε είδους παρεμβάσεις η Γ.Σ. των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ (στην οποία για πρώτη φορά τέθηκε το θέμα), έκανε δεκτή την εισήγηση και την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για εγγραφή της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά (σχολεία Κορυδαλλού) στη δύναμη της ΟΛΜΕ."



Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ποιές ήταν αυτές οι παρεμβάσεις και σκοπιμότητες και τι σχέση έχει η ΕΛΜΕ Πειραιά με αυτές...

Read more...

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP